Swap-bot Time: July 15, 2018 2:06 pm
www.swap-bot.com

September Zentangle Swap

Launch gallery slideshow

September Zentangle Swap
Group:Dutch Zentangle Swappers
Swap Coordinator:poppentje (contact)
Swap categories: Zentangle 
Number of people in swap:13
Location:Regional - The Netherlands
Type:Type 3: Package or craft
Last day to signup/drop:September 6, 2014
Date items must be sent by:September 22, 2014
Number of swap partners:1
Description:

.

Formaat ATC (6.4cm x 8.9cm )

Aantal: 2

Kleur: 1x in zwart/wit en 1x in kleur

Thema: Paisly

Het patroon Paisley is vernoemd naar de stad Paisley gelegen vlakbij Glasgow, Schotland. Deze plek was in de negentiende eeuw een belangrijk centrum voor de textielindustrie. Maar het Paisly-dessin zelf is veel ouder. De dynastie van de Sassaniden, die van de derde tot de zevende eeuw het koningshuis van het Perzische rijk vormden, was er gek op. Zij exporteerden hun met de hand geweven Paisley-stoffen naar de regio Kasjmir in India. Britse koloniale soldaten namen de shawls van kasjmier aan het begin van de negentiende eeuw mee naar Engeland. Koningin Victoria kreeg er een cadeau en was meteen verkocht. Mede dankzij haar werd dit patroon een trend, wel voorbehouden aan de adel. De combinatie van kostbaar materiaal, een tijdrovend productieproces en een wereldreis, zorgden voor een prijzig product. De Schotse textielproducenten zagen een gat in de markt en creëerden van, in Paisley geproduceerde, wol veel goedkopere replica’s. Op die manier werd de Paisley toegankelijk voor de gewone burger en won het patroon aan populariteit, ook in de rest van Europa. Langzaam veroverde het van oorsprong Oosterse patroon de wereld.

Laat je dus inspireren door het paisly patroon en stuur beide atc’s naar je swappartner.

Wat Schrijf je minimaal achter op je creatie: Je naam en groepsnaam, Swap thema en maand, de letters DZS (=Dutch Zentangle Swappers),

Het zou leuk zijn als je je creatie upload naar het fotoalbum : http://www.dzs.mijnalbums.nl zodat ook andere je werk kunnen bewonderen.

Bescherm je creatie door ze in plastic te versturen. Bewaar hiervoor bijv. het plastic wat om de wenskaarten zit die je in de winkel koopt. Doe, als versteviging, een stukje karton (knip uit een leeg brinta pak o.i.d.) ter grote van de envelop voor of achter je creatie in de envelop.

Als je vragen hebt stel ze op ons forum. Dan houden we de vragen en antwoorden centraal zodat ook anderen die kunnen lezen.

Maak gebruik van de handleiding om alle stappen op swap-bot te volgen. Check altijd de lijst van participants of je daadwerkelijk aangemeld bent voor de swap. Sta je er niet bij / heb je geen bevestigingsmail van swap-bot gekregen dan ben je niet aangemeld. Probeer het dan opnieuw met de handleiding in de hand.

Maak iets wat je zelf ook graag zou ontvangen. Heel veel succes!

     “Het plezier ligt besloten in de reis, niet in het doel”

Groetjes, Jacqueline

Discussion

Aurora 09/ 7/2014 #

Het swapje vertrekt dadelijk richting... ??????????????? :-D

Leave a Comment

You must be logged in to leave a comment. Click here to log in.

I received the item
I sent the item

Received from:
For multiple members, separate names with spaces

Description: