Swap-bot Time: March 28, 2024 9:33 am
www.swap-bot.com

Armband van vilt

Launch gallery slideshow

Armband van vilt
Group:Dutch Swappers
Swap Coordinator:littleZ (contact)
Swap categories: Jewelry 
Number of people in swap:6
Location:Regional - Holland
Type:Type 3: Package or craft
Last day to signup/drop:September 4, 2010
Date items must be sent by:September 30, 2010
Number of swap partners:1
Description:

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben dol op werken met vilt en dol op sieraden, dus deze keer een lekker specifieke swap: een armband van vilt!

Je maakt voor je partner 1 armband van vilt. Dat moet echte wolvilt zijn (dus geen synthetisch vilt). De techniek is vrij: gemaakt van lapjes vilt, kralen nat of droogvilten, breien en dan vilten, combinaties met andere materialen zoals hout, metaal, kralen of stof, versierd met knopen, kralen, borduursels of juist heel basic - ik zou zeggen: leef je lekker uit en maak er iets heel moois van. Het enige dat niet mag is de eenvoudige nat gevilte ring(armband). Let er wel op dat de materialen die je gebruikt van mooie kwaliteit zijn.

Natuurlijk proberen we iets te maken dat onze partner mooi vindt en ook echt gaat dragen, dus houd rekening met de keuze van kleur, materiaal en dat soort dingen. Het is niet verplicht, maar het is wel erg leuk om de armband met het oog op de herfst te maken; zodat je partner helemaal hip het nieuwe seizoen in kan ;)

Belangrijk: zorg ervoor dat de armband om elke pols past, dus geef je armband een sluiting en het liefst eentje die je kunt verstellen. Wil je per se een armband zonder sluiting maken, neem dan eerst contact op met je partner voor de juiste maat.

Omdat ik kwaliteit erg belangrijk vind moet je minimaal een 4.8 rating hebben om mee te doen.

Happy swapping!

Discussion

kyroushka 08/21/2010 #

Daar kan ik natuurlijk geen nee op zeggen! Ik doe mee, leuk.

liefgeval 08/21/2010 #

Gaaf! Ik ook :D! Ik gebruik zelf veel ecovilt, mag dit ook niet? Dat is gemaakt van pressed bottlecaps ;). Maar ik vind wolvilt ook geen probleem hoor.

littleZ 08/22/2010 #

Ik ken het niet, maar het klinkt als een mooi en eerlijk materiaal dus ik zeg: lekker gebruiken! Mijn probleem met synthetisch vilt is dat de uitstraling niet zo mooi is als wolvilt en om de kwaliteit voor iedereen hetzelfde te houden heb ik die regel opgenomen ;)

liefgeval 08/22/2010 #

hihi, ok :)! Ik was nog even aan het kijken op Etsy voor wolvilt, maar ik zie voornamelijk mixen van bijv 30% wol 70% rayon o.i.d. Ik snap wel wat je bedoeld ja met de uitstraling van synthetisch vilt. Maar komt goed, ik ga er natuurlijk iets heel moois van maken :)!

liefgeval 08/22/2010 #

Nog een linkje naar eco vilt voor de geinteresseerden :) http://www.etsy.com/listing/52891408/34-colors-of-eco-fi-felt-made-in-usa

littleZ 08/23/2010 #

Misschien nog een handige tip: de lapjes van bijvoorbeeld de Witte Engel zijn van wol en die zijn makkelijk verkrijgbaar in Nederland.

kyroushka 08/28/2010 #

Er is genoeg 100%wolvilt te krijgen hoor, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken!!! En als ik het eerlijk mag zeggen vind ik synthetisch vilt echt niet mooi :-X

DinjaDONUT 08/30/2010 #

Klinkt superleuk! alleen ben ik niet zo handig met vilt haha xD

Leave a Comment

You must be logged in to leave a comment. Click here to log in.

I received the item
I sent the item

Received from:
For multiple members, separate names with spaces

Description: