Swap-bot Time: April 26, 2024 6:36 pm
www.swap-bot.com

Magische bol wol

Launch gallery slideshow

Magische bol wol
Group:Dutch Swappers
Swap Coordinator:littleZ (contact)
Swap categories: Craft Supplies 
Number of people in swap:6
Location:Regional - Holland
Type:Type 3: Package or craft
Rating requirement:4.70 (unrated swappers allowed)
Last day to signup/drop:October 15, 2010
Date items must be sent by:November 3, 2010
Number of swap partners:1
Description:

Ojee, ik wilde even geen swaps meer organiseren maar dit idee kwam ik internationaal tegen en ik vind dit zoooooooooo leuk!!!

Het idee is dat je een bol wol/garen maakt (jawel, maakt) voor je partner. Dit is de bedoeling:

Kies een kleur wol of katoengaren die je partner mooi vindt (minimaal 50 gram). Het mag wol, katoen of een acrylmix zijn, maar geen 100% acryl. Maak van dit garen een bol wol en voeg tijdens het maken van de bol kleine verrassinkjes toe; denk aan bedeltjes, kraaltjes, knoopjes, lintjes, andere kleuren wol, verzin het maar! De bedoeling is dat je partner tijdens het haken/breien allemaal moois tegen komt. Laten we het minimale aantal verrassinkjes op 10 stuks zetten maar meer mag natuurlijk altijd!

De dingetjes moeten eruit gehaald kunnen worden tijdens het haken (het mag wel dieper in de bol zitten) zodat de ontvanger zelf kan bepalen of ze de dingetjes mee haakt of niet.

Omdat een bol wol duur is om te verzenden, mag je ervoor kiezen om het zo op te rollen dat het door de brievenbus past, maar zorg er wel voor dat het er mooi en compact uitziet.

Newbies zijn natuurlijk weer welkom!

Discussion

homemadebyNancy 10/ 7/2010 #

Even een vraagje, dus het moet mee te breien/haken zijn? Niet dat het er uitgehaald kan worden? Of mag dat wel? Ik vind het een ontzettend leuk idee, alleen moet ik het nog even helemaal snappen (blond hè?! ;-))

Minkeltje 10/ 7/2010 #

Wat een leuk idee... Doe alleen nog even niet mee, zooo druk! Ik ben blij als ik dalijk weer hobby tijd heb!

Akseona 10/ 7/2010 #

Wat een leuk idee!!! Ik doe mee! Ik vind het wel grappig:-)

zomooizohip 10/ 7/2010 #

Wat een ontzettend leuk idee, ik ga er nog even over nadenken want....druk, druk, druk

littleZ 10/ 7/2010 #

@ Nancy Goeie vraag! Ik zal het toevoegen in de omschrijving. Ik vind dat de dingetjes eruit gehaald moeten kunnen worden tijdens het haken (het mag wel dieper in de bol zitten) zodat de ontvanger zelf kan weten of ze de dingetjes mee haakt of niet.

SIEN 10/ 7/2010 #

Ik ben altijd in voor iets nieuws. Ik snap dat je deze swap wilt hosten echt een super leuk idee. Ben benieuwd of ik dat ook nog vind als ik de swap ga maken wanneer mijn partner bekend is. Maar ik houd van uitdagingen dus ik do mee!!!

homemadebyNancy 10/ 8/2010 #

Dank je @littleZ ik doe mee, leuk!!! :)

Kimmakesstuff 10/10/2010 #

Heel leuk idee!! Ik doe mee!

TureluurBellemietje 10/10/2010 #

maar om het goedkoper te maken met verzenden, mag het dan niet zo zijn dat de ontvanger het even beter in een bol oprolt?

littleZ 10/11/2010 #

@ TureluurBellemietje Wat ik bedoel is dat je garen op meer manieren mooi op kan rollen anders dan een bol. Het gaat er in elk geval om dat het mooi en netjes bij de ontvanger aankomt en dat het er hoe dan ook leuk uit ziet om te krijgen. Natuurlijk mag de ontvanger er een bol van maken - ha! Ik denk dat dat het eerste is dat ik ga doen, omdat ik vast wil weten wat er allemaal voor leuks in het garen zwerft ;)

Harineke 10/27/2010 #

Ik heb hem klaar en op de bus gedaan, was nog een heel gewikkel zeg :). Ik was blij dat ik maar een bol van 50 gram genomen had. Ik heb het om een stuk karton gewikkeld en de wikkel van het katoen op het karton geplakt, zodat diegene ook weet wat het precies is.
Het paste allemaal net in de envelop.

littleZ 11/ 2/2010 #

Ha, ha, die 50 gram was ook met voorbedachte rade ;) Het wikkelen was bij mij ook nog een hele klus maar ik heb uiteindelijk de wikkelmethode gebruikt die mensen die zelf wol spinnen gebruiken (de pootjes van mijn krukje deden dienst als 'armen') ;) Slim om de wikkel op het karton te plakken trouwens! De gekregen wol uitpakken was ook een feest; een bol wol oprollen is nog nooit zo leuk geweest :D Ik vond het een bewerkelijke swap maar wel een hele leuke! Ben benieuwd wat de ervaringen van de anderen zijn... ;)

Leave a Comment

You must be logged in to leave a comment. Click here to log in.

I received the item
I sent the item

Received from:
For multiple members, separate names with spaces

Description: